اولین قدمها برای ورود به دنیای رمز ارزها و بررسی چند حوزه مهم
- پوریا رسولی اسکوئی
- 2 سال پیش
- مقالههای کوچها
- 8 دیدگاه
- 467
مقدمه
برای هر نوع اقدامی در جهت ورود به یک حوزه جدید باید اقداماتی انجام شود که اولین آنها کسب اطلاعات اولیه است. دنیای رمز ارز یک جهان نوظهور و بهشدت در حال گسترش و پیشرفت است که در آینده نزدیک زندگی انسانها را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
در این مقاله سعی شده است اولین اقداماتی لازم است تا فرد بتواند وارد حوزه کریپتوکارنسی شود توضیح داده شود. همچنین برخی حوزههای مهم در دنیای ارزهای دیجیتال مختصراً توضیح داده شدهاند.
گام اول
قدم اول برای ورود به دنیای رمز ارز و ارزهای دیجیتال فارغ از هر هدفی ایجاد یک کیف پول یا وَلت میباشد. وَلتها نه تنها یک بستر امن برای نگهداری و انتقال رمز ارزها میباشند بلکه هویت دیجیتال هم بهحساب میآیند.
در جهان متاورس و پروتکلهای دیفای که وظیفه امور مالی ازجمله وامدهی و سوددهی را بر عهده دارند شناسایی هویت با وَلت صورت میپذیرد.
برای ایجاد وَلت میتوان از انواع وَلتهای ساده نرمافزاری رایگان مثل: Atomic، Trust، Exodus یا از وَلتهای سختافزاری که نسبتا امنیت بالاتری دارند ولی مستلزم پرداخت هزینه هستند استفاده کرد.
گام دوم
هدف بررسی شما است که در کدام حوزه، با چه میزان سرمایهای، با چه مقدار ریسکپذیری، بهصورت فعال یا غیرفعال میخواهید فعالیت کنید.
حوزههای مختلف رمز ارز مثل: متاورس، ترید، دیفای و سایر حوزههای دیگر هرکدام به تخصصهای خاصی نیاز دارند که در این مقاله سعی شده برخی از این حوزهها تا حدودی بررسی شوند.
ترید
خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا اصطلاحاً ترید نیاز به دانش و تجربه بالایی در تحلیل تکنیکال دارد. کسانی که میخواهند تریدر شوند باید به یک یا چند نوع از انواع سبکهای تحلیل تکنیکال مثل: پرایس اکشن، ایچیموکو، الیوت مسلط باشد
پیشنهاد نویسنده برای کسانی که میخواهند تریدر شوند این است که حداقل به پرایس اکشن مسلط باشند.
همچنین تریدرها باید به مدیریت سرمایه، روانشناسی معاملهگری و نحوه کنترل احساسات نیزمسلط باشند.
دیفای
Decentralize finance که بهصورت اختصاری Defi گفته میشود بهصورت کلی بهتمامی فعالیتهای مالی که در کریپتوکارنسی رخ میدهد میگویند.
پروتکلهای وامدهی و سوددهی، صرافیهای غیرمتمرکز، پلتفرمهای بیمه و سرمایهگذاری تنها بخشی از دیفای میباشند.برای فعالیت در حوزه دیفای باید دانش خوبی در اقتصاد کاربردی و تحلیل بنیادی داشته باشید.
تحلیل بنیادی
یکی از روشهای تحلیل که برای سرمایهگذاریهای بلندمدت بسیار مناسب است قطعاً تحلیل بنیادی یا فاندامنتال میباشد.
کسی که تحلیل بنیادی بلد باشد میتواند به یک کوچ و مشاور سرمایهگذاری درجه یک تبدیل شود.
برای تبدیلشدن به یک تحلیلگر بنیادی باید اقتصاد خرد، کلان و کاربردی بلد بود و علاوه بر اینها باید توکنومیکس، تحلیل رودمپ، تحلیل مارکت کپ هم بلد باشد.
استخراج
یکی از اولین راههایی که افراد از کریپتوکارنسی درآمد داشتند استخراج بیت کوین بود و تا به امروز هم یکی از راههای درآمد با ریسک نسبتاً پایینی است.
در این روش استخراجکننده با استفاده از قدرت پردازش کامپیوتر خود به امنیت شبکه بیتکوین و برخی از انواع رمز ارز کمک میکند و شبکه در عوض به فرد پاداش میدهد.
در ابتدا افراد با کامپیوترهای شخصی خود دست به استخراج میزنند ولی امروزه استخراج با کامپیوترهای شخصی بهصرفه نیست و با دستگاههای مخصوصی استخراج میشود.
از معایب این روش میتوان به هزینه اولیه بسیار بالا اشاره نمود. البته این نکته هم قابل ذکر است که اکثریت رمز ارزها قابلیت استخراج ندارند.
توکنهای غیر مثلی
Non fungible tokens که بهاختصار NFT گفته میشوند که بسیاری از هنرمندان را به خود جذب کرده است. این حوزه بیشتر به کالاهایی میپردازد که مثل و مانندی ندارند مثلاً یک اثر هنری.
به کاربرد این توکنها میتوان در حوزه برندینگ، هنر، هنر دیجیتال حتی سند زمین و ملک هم اشاره کرد.
اگر به برخی از مفاهیم اولیه ارز دیجیتال آشنا باشید میتوانید بهراحتی به این حوزه ورود کنید ولی برای فعالیت حرفه ای باید تخصصهای لازم را بلد باشید.
متاورس (Metaverse)
که به معنی فراتر از دنیا است در حقیقت یک دنیای مجازی است که NFT نقش اسناد و Defi نقش سیستم مالی را ایفا میکند.
برای ورود به دنیای متاورس دانستن مفاهیم اولیه کافی است ولی برای فعالیت حرفهای، باید برنامهنویسی یا اقتصاد یا بازاریابی و فروش و… بلد بود.
بسته به اینکه در کجای متاورس میخواهید فعالیت کنید مهارت خاصی لازم است مثلاً برای ساختوساز در متاورس باید نرمافزارهایی مثل: سالیدیتی یا فایتون یا سری دی مکس بلد بود.
یا فرض کنید شما صاحب فروشگاه لباس در متاورس هستید که باید مهارتهای بازاریابی و فروش را در این دنیا یاد بگیرید.
شغلهای زیادی در متاورس وجود دارند و در آینده شغلهای بیشتری ایجاد خواهد شد که نسبت به آن شغل فرد باید تخصص مربوط به آن را هم یاد بگیرد.
نتیجهگیری
بنابر گفته آینده پژوه آقای علی میزانی اسکوئی: ((انسان در حال مهاجرت تدریجی از جهان واقعی به جهان مجازی است)).
بنابراین ما بهعنوان کسی که در این جهان مجازی زندگی خواهیم کرد باید خودمان را برای این تغییرات بنیادی آماده کنیم و این آمادهسازی با آموزش دیدن مهارتهای جدید امکانپذیر است.
پوریا رسولی اسکوئی