کوچینگ مجازی- مزایای کوچینگ مجازی و بدون محدودیت
- داریوش بیکی
- 2 سال پیش
- مقالههای کوچها
- 8 دیدگاه
- 673
کوچینگ مجازی
مزایای کوچینگ مجازی بدون محدودیت
3 مزیت کوچینگ مجازی نسبت به کوچینگ حضوری در این مقاله شمرده شده است که در عنوانهای ذیل آمده و به تفصیل در مقاله به شرح و بیان آن پرداخته ایم.
- دسترسی به داده ها و سهولت بازخورد ...
2 . انتخاب و سازگاری کوچ و کوچی ...
3 . راحتی و تسهیل در اجرا و صرفه جویی در زمان و مکان ...
مقدمه :
کوچینگ مجازی چیست ؟
کوچینگ مجازی هر نوع کوچینگی است که عمدتاً از طریق یک پلتفرم آنلاین ارائه می شود..
همانطور که میدانید بیماری همه گیر (کرونا ) نقل و انتقالهای فیزیکی افراد را محدود کرد در نتیجه استفاده از ابزارهای کنفرانس ویدیویی معمولتر و در نهایت کوچینگ مجازی رایج تر شد.
اما کوچینگ مجازی چیزی بیشتر از صحبت کردن با کسی از طریق لینک زوم است
حتی اگر در یک پلت فرم دیجیتال اتفاق می افتد، مراجع هنوز توسط یک فرد زنده هدایت می شوند . اینکه آن شخص چه کسی است و چه رویکردی دارد، تفاوت بزرگی در اثربخشی کوچینگ ایجاد می کند. پلتفرم هم همینطور است، به طوریکه یک مکالمه مربیگری مؤثر مجازی میتواند چیزی فراتر از تماس تلفنی ساده باشد.
معرفی برخی از انواع کوچینگ :
کوچینگ مجازی هم که شبیه کوچینگ حضوری(فیزیکی) است میتواند از طرق مختلف برگزار گردد.
واقعاً محدودیتی برای آنچه مربی مجازی می تواند انجام دهد وجود ندارد.
تا زمانیکه به اینترنت متصل باشند مراجع می توانند بر روی هر تعداد مهارت یا زمینه های توسعه ای که برای آنها مهم است کار کنند
در اینجا به برخی از انواع کوچینگ که میتواند به صورت مجازی و آنلاین برگزار شود میپزدازیم :
مربیگری توسعه مدیریت اجرایی یا توسعه رهبری :
کوچینگ رهبری و مدیران اجرایی برای هر کسی که مسئول مدیریت دیگران است عالی است
یک کوچ رهبری مهارتهای جدیدی که بر روی ساخت هم افزایی تیمی بین کارکنان و پیاده سازی ایده های نو و همچنین مقابله با تعارضات بین فردی تمرکز دارد را می آموزد .
همه می توانند از مهارت های رهبری و مدیریت بهتر برای تأثیرگذاری بر دیگران و انجام بهترین کار خود بهره ببرند. فقط به این دلیل که در عنوان شغلی خود "مجری"، "رئیس جمهور" یا "مدیر"ندارید به این معنی نیست که به مهارت های رهبری نیاز ندارید. در شرکتهای امروزی، تیمهای کاری روان هستند، همکاری ها از مرزها عبور میکند و بینش (insight) میتواند از هر جایی به دست بیاید. تصمیمات و اقدامات به سرعت اتفاق می افتد.
مربیگری گروهی یا تیمی :
کوچینگ گروهی می تواند هر موضوعی را پوشش دهد. مراجع ممکن است یکدیگر را بشناسند یا نشناسند یا حتی برای یک شرکت کار کنند.مراجع به صورت گروهی مربیگری میشوند که شاید در چندین جلسه برگزار شود . قدرت کوچینگ گروهی این است که اعضا از یکدیگر یاد می گیرند و از شنیدن تجربیات، تفکرات و پیشرفت های دیگران بهره می برند.
کوچینگ تیمی یکی از انواع مربیگری گروهی است که بر روی خود تیم تمرکز دارد. یک مربی ماهر تیم به اعضای تیم کمک می کند تا ببینند چه چیزی برای آنها کارایی دارد و چه چیزی برای آنها کارایی ندارد و یا گفتگو در خصوص مباحث پویای دشوارا تسهیل میکند و همچنین به اعضای تیم مهارت همکاری موثرتر را می آموزد. جلسات مربیگری گروهی یا تیمی ممکن است بر مهارتهای ارتباطی یا معرفی خود یا روی موضوعاتی مانند رهبری فراگیر یا تصمیمات دارای عدم اطمینان تمرکز کنند. آنها می توانند به طور ویژه درخصوص تصمیمات مدیریتی مانند اخراج، ادغام، چرخش یا رشد سریع موثر باشند.
مربیگری سلامت :
مربیان سلامت و تندرستی به افراد کمک می کنند تا تعادل را به گونه ای ایجاد کنند که از سلامت و رشد همه جانبه بهره مند گردند.برای هرکسی که میخواهد تعادل بین کار و زندگی، تغذیه، خواب و سلامت جسمانی خود را بهبود بخشد مناسب است. کوچینگ شامل ایجاد مسئولیتپذیری، تعیین اهداف واقعبینانه و برنامهریزی مؤثر، ابداع استراتژیهای شخصیسازی شده و پرداختن به مسائل اساسی انگیزه و باورها است
مربیگری روابط و ارتباطات :
مربیگری روابط و ارتباطات می تواند برای هر نوع رابطه ای در محیط کار یا خارج از آن مفید باشد. افراد یاد میگیرند که چگونه در مکالمات دشوار پیمایش کنند، در مورد خودشان صحبت کنند و در صورت نیاز از آنها کمک بخواهند. یک مربی خوب فضایی را برای فرد ایجاد می کند تا مهارت های ارتباطی و تعاملی خود را تمرین کند و بازخورد دریافت کند.
مربیگری عملکرد و موفقیت :
کوچینگ عملکرد بر شناسایی زمینه های بهبود و تسهیل کردن تمرینهای متمرکزسازی و بازخورد تمرکز دارد. موفقیت و مربیگری شغلی معمولاً با تمرکز بر یک هدف بزرگتر، مانند ارتقاء یا نقطه عطف دیگر مشخص می شود.
مربیگری فروش :
بخش عمده برنامه کوچینگ فروش شامل آموزش و منتورینگ فروش است. مربیان از طریق برنامه های آموزشی مهارتی و بازخورد به فروشندگان قدرت می دهند تا به اهداف خود برسند
بیزینس کوچینگ یا استراتژی کوچینگ :
این نوع کوچینگ به رهبران کمک می کند تا یک استراتژی برای رشد یا تحول سازمانی ایجاد کنند.
برخلاف سایرانواع کوچینگ،بیزینس کوچینگ بیشتر بر توسعه، بازاندیشی و اجرای یک برنامه برای یک نتیجه تجاری خاص تمرکز دارد تا رشد فردی.
چرا باید کوچینگ مجازی را به تجربه حضوری ترجیح بدهیم؟
محبوبیت مربیگری آنلاین در حال افزایش است و این یک دلیل خوبی است. ثابت شده است که کوچینگ با کیفیت بالا - صرف نظر از پلت فرم - به افراد کمک می کند تا به اهداف خود برسند و مهارت های مهم را توسعه دهند. استفاده از آن به صورت آنلاین می تواند تجربه کوچینگ را بهتر کند. در واقع، جلسات کوچینگ مجازی مزایای مشخصی برای کوچی ها (مراجع)، سازمان ها و افراد دارد.
3 مزیت کوچینگ مجازی ( آنلاین):
1-دسترسی به داده ها و سهولت بازخورد :
با پلتفرمهای مجازی، شرکتکنندگان و کوچی ها میتوانند به راحتی یادداشتها و بازخوردها را در یک پلتفرم امن ثبت کنند. مدیران و کوچی ها می توانند مروری سفارشی (شخصی شده) در مورد رشد، مهارت ها، نگرش ها و ضعف های خود دریافت کنند.
نظارت برعملکرد شخصی، دستیابی به پشتیبانی یا حتی تعویض مربی (کوچ) در صورت نیاز آسان تر است.
2-انتخاب و سازگاری:
شما کوچهای بیشتری برای انتخاب دارید. داده ها نشان می دهد که تجربه یک فرد در زمینه کوچینگ خاص به شدت با سازگاری مناسب کوچی (خواسته های مورد نیاز) بستگی دارد.
به طور سنتی، مراجع محدود به کوچ هایی هستند که در نزدیکی آنها قرار دارند، زیرا جلسات حضوری انجام می شود. با این حال، در یک محیط مجازی، مراجع دسترسی گسترده تری به کوچ های برتر در سراسر جهان دارند. همه نرمافزارها میتوانند به مراجع درهماهنگی با کوچ مناسب کمک کند، صرف نظر از اینکه در چه منطقه زمانی و مکانی هستند. آنها از تنوع بیشتر، تجربه بیشتر و همچنین طیف وسیع تری از دیدگاه ها و شخصیت ها بهره می برند.
3-راحتی و تسهیل :
ابزارهای ارتباطی مبتنی بر وب، ملاقات را آسان می کند و نیازی به اجاره فضای اداری یا رفت و آمد را از بین می برد. مانند ابزارهای بازخورد، پیشرفت، زمانبندی و بازخورد همه در یک پلتفرم قرار میگیرند. اکثر برنامه های کوچینگ مجازی سازگار با موبایل هستند و امکان برگزاری جلسات را در حال حرکت فراهم می کنند. کوچها همچنین می توانند منابع مربوطه را در کنار داشبورد مراجع ارائه دهند.
آنچه باید از کوچینگ مجازی انتظار داشته باشید:
1-توسعه ذهنیت رشد:
کار با یک کوچ اغلب با تعیین اهداف و معیارهایی برای رشد شروع می شود. مهارتهایی که مراجع در حین کار برای رسیدن به این نتایج به دست میآورند میتواند به آنها کمک کند تا رشد محورتر شوند کارول دوک، روانشناس دانشگاه استنفورد میگوید : افرادی که ذهنیت رشد خود را حفظ می کنند، بیشتر با چالش های پیچیده مقابله می کنند.
2-حل بهتر مساله :
کوچ ها با پرسیدن سوالات صحیح و استفاده از تکنیک های مناسب به افراد کمک می کنند تا در حل مسئله موثرتر شوند. افراد می توانند یاد بگیرند که به تنهایی با چالش ها و بلوک های ذهنی کار کنند و یا مهارت های ارتباطی را برای درخواست کمک موثرتر توسعه دهند.
3-سلامت روان را بهبود می بخشد و فرسودگی شغلی را کاهش می دهد:
تقریباً هر زمینه ای از سلامتی را می توان از طریق کوچینگ مجازی حل کرد. این شامل تغذیه، خواب، سلامتی جامع، عملکرد و تعادل کارو زندگی است. این کوچها می توانند تکنیک های عملی ارائه دهند و با مراجع برای بهبود سلامت جسمی و روانی آنها همکاری کنند.
4-سازگاری و انعطاف پذیری را بهبود می بخشد:
کار با یک کوچ به کوچی کمک می کند تا روش های مختلف برخورد با چالش ها و مدیریت مشکلات را بیاموزند. تمرین مهارت هایی مانند قالب بندی مجدد می تواند به افراد کمک کند سازگاری خود را بهبود بخشند، احساس مالکیت خود را بر زندگی حرفه ای و شخصی خود افزایش دهند و انعطاف پذیری خود را افزایش دهند
5-حفظ بیشتر زمان کارکنان :
کوچینگ یک سرمایه گذاری از زمان و پول در نیروی کار شما است که باعث می شود آنها ارزشمندتر نشان داده شوند. افرادی که احساس می کنند در محل کار مورد قدردانی قرار می گیرند و در حال رشد هستند، احتمالا مدت طولانی تری در سازمان خود باقی خواهند ماند. این به شرکت اجازه می دهد تا بهترین استعدادهای خود را حفظ کند و درعین حال باعث کاهش هزینه های گردش مالی می شود و پیشرفت حرفه ای را ارتقا می دهد.
6-مهارت های برنامه ریزی استراتژیک را بهبود می بخشد:
از طریق کوچینگ مؤثر، کارمندان یاد می گیرند بر روی عوامل تحت کنترل خود تمرکز کنند، مانند ارتباطات، مدیریت زمان و نگرش خود. با مشارکت فعال در این فرآیند، آنها یاد می گیرند که اهداف بزرگ را به مراحل کوچکتر تقسیم کنند و شانس خود را برای دستیابی به آنها افزایش دهند.
7-عملکرد فردی و تیمی را بهبود می بخشد : برای ایجاد رشد طولانی مدت و پایدار، افراد باید بتوانند زمینه های بهبود را شناسایی و اندازه گیری کنند. کوچینگ فضایی را برای افراد فراهم می کند تا زمینه های رشد را شناسایی کرده و پیشرفت خود را اندازه گیری کنند.
کوچینگ مجازی چه چیزهایی نیست :
برخی تصورات غلط رایج در مورد کوچینگ مجازی وجود دارد . اگرچه که این یک راه حل راحت و همه کاره است، اما مواردی وجود دارد که کوچینگ مجازی نباید برای آنها استفاده شود.
کوچینگ مجازی جایگزینی برای درمان نیست : کوچینگ می تواند در حمایت از آمادگی ذهنی و کاهش فرسودگی شغلی مفید باشدبا این حال، نباید به جای حمایت یک متخصص بهداشت روانی واجد شرایط استفاده شود . کوچها آموزش دیده اند تا بدانند چه زمانی ممکن است یک موقعیت برای کمک اضافی ارجاع داده شود. اگر به دنبال مراقبت از سلامت روان هستید، اکنون بسیاری از مراکز خدمات بهداشتی،خدمات خود را از راه دور ارائه می کنند.
کوچینگ مجازی جایگزینی برای مدیریت نیست : کوچها به ایجاد مهارت هایی کمک می کنند که در محل کار تفاوت ایجاد کنند، اما آنها معمولاً کارمندان یا مدیران شرکت نیستند. نباید از آنها خواسته شود که برای شرکت تصمیم بگیرند، کار کارکنان را بررسی کنند، یا مطالب محرمانه به آنها داده شود. آنها آنجا هستند تا مهارت هایی را توسعه دهند که به کارمندان و رهبران کمک می کند تا در نقش خود رشد کنند و فقط منافع مشتری خود را در دل دارند. مدیران همچنان باید تیم خود را رهبری کنند.
کوچینگ مجازی یک تعمیر آسان نیست : هیچ مربی همه پاسخ ها را ندارد. در واقع، بهترین کوچها اغلب شما را به سمت یافتن پاسخ های مناسب هدایت می کنند. کوچینگ یک فرآیند تعاملی است که شامل پرسیدن سوالات سخت، تأمل، ایجاد تغییرات، ناراحتی - به طور خلاصه، چند کار دشوار است. این احتمال وجود دارد که کوچینگ بتواند شما را به نتایجی که میخواهید هدایت کند، اما انتظار نداشته باشید که یک شبه یا بدون هیچ تلاشی به آن برسید..
کلید واژه ها : کوچینگ – کوچینگ حضوری – کوچینگ مجازی – مجازی – کوچی -
نام کوچ :
داریوش بیکی