کوچینگ چیست؟
- مهدیه حسنی سعدی
- 2 سال پیش
- مقالههای کوچها
- 8 دیدگاه
- 561
کوچینگ چیست ؟
فصل اول : کلیات
اهداف کلی
عوامل موثر در موفقیت افراد شامل چندین مورد است که یکی از آنها همراه داشتن یک فرد آگاه است .
برخورداری از یک فرد آگاه علاوه بر کوتاه کردن مسیر موفقیت ، تضمینی برای رسیدن به موفقیت است. آگاهی از چگونگی همراه شدن یک فرد آگاه و توانا به اصول موفقیت در مقوله کوچینگ گنجانده شده است. شناخت کوچینگ به نقش مهم این موضوع در حل چالش های پیش روی افراد در زندگی اشاره می کند و اشتیاق به بهره بردن از این روش را چند برابر می کند. اگر شما در موقعیتی هستید که از طریق آموزش، به دیگران کمک می کنید که تغییر کنند، مطمئنم که این مقاله برای شما مفید خواهد بود.
طرح مسئله
کوچ (مربی)حمایت میکند ، قدرت میدهد و فرد را پاسخگو میداند و به او کمک می کند که به تعریف تصورات خود و اجرای متعهدانه آن ها بپردازد و به علایق خود دست یابد. نحوه اجرای کوچینگ نیازمند شناخت موشکافانه ابعاد این مقوله می باشد.
ضرورت تحقیق
این روزها با افرادی روبه رو هستیم که بدون شناخت مقدمات رسیدن به هدف ، به تلاش میپردازند وبه این مطلب آگاهی ندارند که همراه شدن با یک فرد آگاه چه کمک شایانی به تحقق موفقیت می کند .
کوچینگ(مربیگری) به خودی خود پاداش دهنده است چرا که تلاشی است که به جای تاکید بر بدترین ها بر بهترین های هر کسی تمرکز می کند .ارتباط کوجینگ (مربیگری) با روانشناسی مثبت گر بسیار عمیق است .
روش تحقیق
باتوجه به شناختی که از علم مشاوره و روانشناسی داریم و دراین گونه علوم راهکار به مراجع داده می شود وبا توجه به جمله جان دمارتینی که (هرچه تو اصرار کنی ، مقاومت من بیشتر میشود) پس ضرورت این مسئله بوجود می آید که شخص راه حل مسئله خودش را میداند ولی آگاهی ازاین موضوع ندارد و بهتر است که خود با توجه به شرایط خودش راهکار ارائه دهد.
باتوجه به تجربیاتی که دراین زمینه بوده ، پژوهش در رابطه با مطالعات تحقیقاتی در خصوص فرایند تغییر برای کسب موفقیت به شناخت علم کوچینگ (مربیگری) کمک می کند.
مطالعات تحقیقاتی زیادی در زمینه های مختلف با رویکرد کوچینگ( مربیگری) در جهان انجام شده است .
پیشینه تحقیق
تحقیقات فراوانی دررابطه با شناخت و آموزش کوچینگ (مربیگری) در دنیا صورت گرفته است.
کوچینگ(مربیگری) به عنوان یک رویکرد توسعه فردی و تیمی در دهه اخیر توجه زیادی را در حیطه پرورش سرمایه انسانی و استعدادها به خود جلب کرده است .
پژوهش های زیادی در این زمینه انجام شده و کتابهای ارزشمندی نوشته شده اند.
در بحث مفهوم کوچینگ (مربیگری) مربیان و نویسندگان بزرگی همچون : مارشال گلداسمیت،جان ویتمور،استفان کاوی ، و...مفهوم پردازیهای جالب و جامعی را هم راستای سبک حرفه ایشان ارائه کرده اند.
تیم گالوی احتمالا اولین کسانی بودند که در کتاب (بازیهای ذهنی در کار) به روش مربیگری ساده اما در عین حال جامعی اشاره داشتتد که در تمامی موقعیت ها قابل پیاده سازی است .
جویس و شاورز در سال 1998 مدلی از کوچینگ (مربیگری ) در حیطه توسعه شغلی را مشتمل بر 5 مرحله ارائه کردند.
فصل دوم :ارائه یافته ها
ماهیت کوچینگ
اولین کلید کوچینگ آگاهی است ، آگاهی محصول تمرکز، توجه و شفافیت است.
ایجاد آگاهی و مسئولیت پذیری جوهره کوچینگ است .
فدراسیون بین المللی کوچینگ تعریف منسجمی دارد: << مشارکت با افراد دریک فرایند متمرکز، خلاق ،و برانگیزاننده ی تفکر به منظور بیشینه سازی و تحقق توانمندی فردی و شغلی >>
ریشه بسیاری از شکست ها ، ناکامی ها ، رهاسازی های نیمه کاره ، شاخه به شاخه پریدن ها و هدر رفت فرصتها و انرژی وجودمان در مه آلودگیست.
مه آلودگی در مواجهه با چشم انداز، آینده ، ماموریت ، اهداف استراتژی ها و زمینه سازی برای دستیابی به اهداف و درکل سردر گمی و مه آلودگی در دستیابی با
<<خود ایده آل >> .
براساس نظریه کارل راجرز فاصله (مابین من فعلی و من ایده آل) منشا اضطراب بنیادی و خاستگاه بسیاری از رفتارهای ماست .ماهیت اصیل کوچینگ (مربیگری) در طرح این پرسش است که رفتارهای ما در مسیر <<من بهتر>> شدن تاچه حد ریشه در عقلانیت و روشن بینی دارد .
فلسفه کوچینگ (مربیگری) ، فلسفه اندیشیدن صریح و شفاف است . پرداختن به پرسشهایی همچون : تصویرما از خود ایده آل مان مبتنی بر خودشناسی چیست؟
برای تحقق این <<من بهتر>> به چه الویت هایی باید بپردازیم ؟
تحقق این اولویت ها چه کیفیتی برای زندگیمان ایجاد میکند؟
معیارهای ما برای تعیین اولویت ها چیست؟
تلاش های ما دراین زمینه تاچه حد خردمندانه است؟
آیا در مسیر درستی پیش میرویم؟ چه مسئولیتهایی را باید بپذیریم ؟
یک کوچ حرفه ای از دل مطالعه، پژوهش و تجربه های عملی برای خودش یک نقشه ذهنی عینی و صریح پرورش میدهد
او به خوبی میداند به چه اصولی باید وفادار باشد
حیطه های کوچینگ
حیطه های کوچینگ شامل:توسعه فردی(هدف گذاری ، ارزش ها، ....) ورزشی، بیزنسی(بیزنس کوچینک ) و چندین مورد دیگر می باشد.
مزایای کوچینگ
مزایای عمده کوچینگ شامل: بهبود فرایند یادگیری،استفاده بهتر ازتوانایی افراد می باشد.
داشتن کوچ سبب میشود اهداف شفاف شود، مسیرروشن شود مصصم شده و انگیزه ایجاد شود برای رسیدن به اهداف.
آینده کوچینگ
مشاغل مرتب با کوچینگ(مربیگری) که استانداردهای و اصول اخلاقی را ارتقا میدهند به شدت رو به افزایش است .
مربیگری حرفه اس که به شدت در حال رشد است و در چاله هایی که باقی حرفه های نوظهور در آن افتاده اند گرفتار نشده است
با وجود اینکه شرایط مربیگری در حال رشد است اما چالشهای زیادی در آینده وجود دارد از جمله ارتقاء استانداردهای مربیگری مرتب با سطوح درک روانشناختی ، تجربه توسعه فردی ، آموزش های مربیگری فرافردی ....
نتیجه گیری
مطمئنا کوچینگ راه حل تمام مشکلات دنیا نیست اما ابزار بسیار مناسبی برای کمک به افراد دچار استرس است ،همچنین سبک مدیریت بهتری برای شرایط مختلف نیز هست.
کوچینگ یکی از قابل قبول ترین ابزارهای رشد و توسعه انسانی است.
کوچینگ یک دیدگاه جدید نسبت به انسان است یک دیدگاه بسیار امیدوارانه تر نسبت به آن چیزی که به آن عادت داریم ومنجر به رفتارهای متفاوتی با انسانها میشود.
کوچینگ نیازمند این است که عقاید محدود کننده خودرا در مورد افراد و حتی خودشخص به همراه عادتهای قدیمی کنار گذاشته شود.
من کاملا به آینده کوچینگ امیدوارم . افزایش شناحت و استفاده از اصول کوچینگ غی قابل انکاراست
میتوان از نام کوچینگ در کنار نامهای دیگر نظیر مشاوره ، تسهیل کردن،توانمندسازی، تعلیم ، هدایت ، پشتیبانی و .... استفاده کنیم.
استفاده اینها ممکن است متفاوت باشد اما بسیاری مشترکات نیز دارند.
اصول اصلی آگاهی ومسئولیت پذیری بین تمام اینها مشترک است و در هسته مرکزی رشد انسان وجود دارد.
مهدیه حسنی سعدی