3 ایده طلایی در ایجاد عادات پایدار
- طاهره خادمی
- 2 سال پیش
- مقالههای کوچها
- 9 دیدگاه
- 585
با 3 ایده ی طلایی در کوچی خود عادات پایدار بسازید
مقدمه
کوچینگ در واقع روند و یا فرآیندی است که برای بهتر شدن عملکرد افراد در زندگی فردی، اجتماعی، شغلی کار می کند. در کوچینگ به جای تمرکز در گذشته به در حال و آینده افراد توجه ویژه ای می شود. جالب است بدانید در کوچینگ افراد خودشان بهترین مسیرشان را تشخیص می دهند و غالباً راه حل مشکلات را خودشان پیدا می کنند؟ شاید این سوال پیش آید که چرا باید در فرآیند کوچینگ شرکت کنم؟ من که قرار است خودم مشکلاتم را حل کنم؟ اشتباه نکنید کوچ که نقش یک کمک کننده را در کوچینگ برای شما ایفا می کند یک فرد متخصص و حرفه ای است که دردهای شما را می فهمد و به عنوان یک راهنما در کنار شما تا پیشبرد اهدافتان است.
کوچ نه یک مشاور است که نسخه های از قبل آماده برای شما بپیچد و نه یک آموزگار و نه یک روانشناس بلکه یک تسهیل گر است که با قدرت در کنار شماست تا مشکلات خود را حل کنید. یک کوچ موفق و حرفه ای با گوش دادن فعال و عمیق به صحبت های شما، پرسش های قدرتمند و عالی و گرفتن بازخورد می تواند نقشه مسیر موفقیت را برایتان درست بچیند.
برای هدایت کوچی 3 سوال زیر را بررسی کنید
- کوچی چطور اهداف ایجاد عادت را میتواند تبیین کند؟
کوچی در ابتدا باید بداند در چه حیطه هایی امکان و علاقه این را دارد که تحول یابد. داشتن یک زندگی زناشویی سالم و خوشحال برای یک فرد مجرد نمیتواند مسیر مناسبی برای تحول باشد
کوچ در شناخت کوچی برای ایجاد عادت ها نیاز به دانستن فاکتورهای متنوعی از زندگی کوچی دارد. اینکه کوچی برای رسیدن به تحول در زندگی روزمره ی خود ، کار ، توسعه فردی و دوستانه خود از چه نوع برخورد و انعطافی برخوردار است؟
کوچ تحول با استفاده از ابزار حس درونی سعی می کند لایه های پنهان شخصیتی کوچی را کشف کند تا استرسها ، نگرانی ها، حس راحتی ها و دلبستگی ها را حتی زمانی که کوچی خود به آن بطور کامل واقف نیست شناسائی کند.
کوچ با پرسیدن سوالات باز و به فکر واداشتن کوچی برای دیدن خاکستر پنهان شده در زیر آتش درون خود باید به میزان دلبستگی ها و فشارهای روانی وارده به کوچی پی ببرد.
مسیر ایجاد تحول بسیار کند و آرام پیش می رود و لازم است کوچ در مسیر کوچینگ به داشتن صبر و حوصله و مداومت در کوچی تاکید کند.
کوچی باید بداند تحولی که یک شبه ایجاد شود یک شبه هم از بین می رود و برای ماندگاری و ایجاد تحولی پایدار استفاده از اثر مرکب و تجربه نتایج حیرت انگیز در انجام مستمر و هرروزه آن است.
جان سی مکسول کارشناس خبره ی رهبری می گوید: :"شما نمی توانید زندگی تان را تغییر دهید مگر اینکه چیزهایی را تغییر دهید که هر روز انجام شان می دهید.راز موفقیت شما در رویه های روزمره تان نهفته است."
- کوچی چطور عادت می سازد؟
برای ایجاد عادتهای اتمی تنها لازم است بدانیم نباید به انتهای این ماجرا فکر کرد و تنها و تنها به همان لحظه ای باید فکر کرد که کوچی میخواهد عادتی را در زندگی خود بگنجاند
از او بپرسید به چه میزان برایش اهمیت دارد؟
چقدر به نظرش میتواند در زندگی اش تحول بیافریند؟
اصلا از کجا معلوم عادت مدنظر به او کمک کند؟
او را درجریان بگذارید که برای ایجاد یک عادت خوب و ماندگار در ابتدا بسیار آسان شروع کند. این سادگی می تواند گذاشتن کتاب روی میز برای ایجاد عادت کتابخوانی باشد.در ابتدا چون بسیار ساده و راحت است پس انجامش میدهد و به خاطر انجام آن یک حرکت دوست داشتنی و تشویق کننده برای خود درنظر بگیرد. (مثل بشکن زدن ، علامت تائید یا هر چیز دیگر) این عمل جهت تحریک قسمت آمیگدال مغز که حس شادمانی و هیجان را به عنوان خاطره ثبت می کند مفید است و در ادامه این روند و انجام مجدد این عمل به او کمک می کند.
در ادامه و زمانی که مغز یک پیام مثبت از انجام این کار ساده و دلنشین داد ترغیب می شود کتاب موردعلاقه اش را ورقی بزند و چند خط بخواند
به همین سادگی کافی است از آسان شروع کند تا ادامه پیدا کند.
ایجاد عادت های کوچک به مرور زمان موجب تفاوتی بزرگ می شود.
برای ایجاد عادت از اصل افزودن و تمرکز برای کوچی استفاده کنید مثلا برای رژیم گرفتن بجای اینکه فکر کند از خوردن چه چیزهایی محروم است و باید آنها را حذف کند به لیست جایگزین فکر کند که باید به رژیم غذایی خود بیفزاید، بجای تمرکز بر اینکه از چه اطلاعات و اتفاقاتی با پرسه زدن در شبکه های اجتماعی محروم میشود به اطلاعات و داده هایی فکر کنیم که با تورق روزانه کتابهای حیطه ی موردعلاقه ی خود به آنها میرسد.
انجام کار ساده تر و تشویق بر ادامه ی آن وظیفه ی مغز است. باید بداند برداشتن تمرکز بر کارهای روزانه و عادت های نادرست و تمرکز بر عادت ها و فعالیت های مورد علاقه ی خود که قصد بسط آن را در زندگی خود دارد اشتیاقی قدرتمند به او می دهد و بازدهی این فعالیت ها را نیز بالا می برد.
- کوچی چطور می تواند عادات را دلپذیر و ماندگار می کند؟
یک کوچ حرفه ای تحول در راستای وظیفه خود برای ایجاد یک مسیر روشن و اثرگذار برای کوچی لازم است با شناخت مناسب کوچی در جلسات اولیه و شناخت خلقیات و روحیات او مسیری مشخص را برای ایجاد تعدادی عادات اتمی متناسب با شخصیت او تبیین کند و با شفاف نمودن چرایی ایجاد یک عادت به تقویت انگیزه کوچی کمک کند.
ایجاد عادات و بررسی علت عدم اجرای تعدادی و تبیین مجدد آنها میتواند جهت قدم نهادن در مسیر موفقیت به کوچی بسیار کمک کند.
تغییر زاویه دید کوچی از تحول درون مهمترین بخش کوچینگ تحول محسوب می شود. زیرا چیزی که کوچی توان تغییر آن را ندارد بیرون از خود است و چیزی که در دست توانمند اوست تغییر زاویه دید او به مسائل و درون خود است.
در مسیر ایجاد یک عادت دلپذیر رقابت سالم با یک همکار ، دوست و یا حتی کوچ می تواند بسیار اثربخش باشد. کوچ می تواند جهت دلپذیر کردن یک عادت بجای جلسات کوچینگ در صدد ایجاد یک عادت خوب در خود نیز باشد. فرض کنید کوچی قصد دارد در جهت سلامتی خود قدم بردارد و فاکتور های نشان دهنده خطر گرفتگی عروق و بالابودن قند در برگه ی آزمایش خود را در مدت 6 ماه کاهش دهد. جهت انجام این عملیات یک برنامه منظم پیاده روی که ابتدا از پانزده دقیقه در روز شروع می شود تبیین می شود که به مرور و بدون ایجاد سختی در کوچی زمان زیاد می شود.
با استفاده از نرم افزار های قدم شمار و تعهد طرفین و در نظر گرفتن یک سرگرمی مشترک جهت جشن و تحریک آمیگدال این فرآیند بسیار شیرینتر و دلنشین تر ادامه می یابد.
نتیجه گیری
- عادت ها شمشیر دولبه هستند عادت خوب سازنده و عادت بد نابودکننده اند. کوچ تحول در مسیر ایجاد عادت ها از ترکیب های مثبت بهره وری ، دانش و روابط کمک گرفته و سعی می کند کوچی را در استفاده از این ترکیب ها برای ایجاد عادتی ماندگار استفاده کند.
- تعیین یک چرایی قوی و محرک در کوچی در زمینه ای قصد تحول در آنرا دارد میتواند در پایداری این مسیر به کوچی کمک کند.
- پذیرش و اتخاذ هر تغییری با برداشتن قدم کوچک و انجام یک عمل در هر زمان شروع می شودو پیشرفت تان آرام و آهسته است، اما به محض اینکه عادت تازه شکل گرفته تان شروع به تاثیرگذاری می کند، تکانش بزرگ هم به شما ملحق می شود و موفقیت و نتایج تان به سرعت مرکب می شود.
- کوچینگ تحول یک فرآیند زمانبر و نسبتا طولانی است و زمان به ثمر نشستن تغییرات مدنظر کوچی در زندگی براساس شرایط مختلف می تواند متغیر باشد.
- مزیت رقابتی هر شخص در رسیدن به خواسته ها و تحول در زندگی اش می تواند توانایی در پایداری اش باشد.ثبات نداشتن تکانش بزرگ را نیز از بین می برد.
منابع
عادت ها اتمی اثر جیمز کلیر
سمینار عادت ها از دوره پول محمد پیام بهرامپور
اثر مرکب اثر دارن هاردی