بررسی و عملکرد کوچینگ در صنعت ساختمان

  • 2 سال پیش
  • مقاله‌های کوچ‌ها
  • 8 دیدگاه
  • 496
بررسی و عملکرد کوچینگ در صنعت ساختمان

همان‌طور که استحضار دارید صنعت ساختمان در هر کشور نیروی محرکه آن کشور است و رشد این صنعت باعث رشد و شکوفایی اقتصادی آن کشور خواهد شد. ازاین‌رو با توجه به رکود بازار در این حوزه بنا به دلایل گوناگون که ازجمله آن می‌توان به سیاست‌های نادرست، اتخاذ تصمیم‌های غیر کارشناسی در دولت‌ها، افزایش تورم و عدم ثبات قیمت‌ها در این بخش، افزایش دستمزد نیروی کار، نبود امنیت شغلی، ناامیدی فارغ‌التحصیلان در رشته‌های مرتبط با این صنعت در پیدا کردن شغل مناسب، دلسرد شدن نیروی کار متبحر اشاره کرد، حوزه عمران و آبادانی در کشور ما دچار آسیب جدی شده است.

 یکی از راهکارهایی که می‌توان از آن‌جهت تشویق و راهنمایی و یافتن و پرورش دادن ارزش‌های بالقوه فعالان و علاقه‌مندان این حوزه استفاده کرد، بکار گیری و تربیت کوچ‌های متخصص و حرفه‌ای در این زمینه هست، که با تخصص و دانش خود باعث شکل‌گیری و پرورش رهبران و مدیران فعال و علاقه‌مند می‌شوند که به‌واسطه آن‌ها زنجیره‌ای از تیم‌های حرفه‌ای تشکیل و باعث رشد و شکوفایی این حوزه شوند. 
شناخت ارزش‌ها مهم‌ترین راه جلوگیری از ناامیدی و خارج شدن از مسیر موفقیت است که کوچ‌های فعال در این زمینه می‌توانند به علاقه‌مندان و شاغلین (کوچی‌ها) این حوزه در شناسایی و تقویت آن‌ها کمک بسزایی نمایند. 

اگر می‌خواهید در صنعت ساختمان پیشرو باشید؟ اگر دوست دارید فروش و سودآوری را افزایش دهید، تیم بهتری بسازید و تعادل بین کار و زندگی سالم پیدا کنید؟ اگر در تجارت خود به‌عنوان سازنده و فعال بخش ساختمان به مشکل برخورد کرده‌اید؟ اگر در تلاش برای به دست آوردن کسب و کار سودآورتر، مدیریت زمان و یا ایجاد انگیزه در کارکنان خود هستید؟ به یاد داشته باشید که تجارت ساختمان می‌تواند وحشیانه باشد! در پاسخ به این اگرها در ادامه به معرفی فرایند کوچینگ می‌پردازیم.

 

تعریف کوچینگ
کوچینگ فرایندی است که به ما کمک می‌کند اهدافمان را سریع‌تر شناسایی کنیم و در راه رسیدن به آن اهداف گام برداریم. این فرایند باعث می‌شود که ما به رؤیایی که از خودمان داریم دست یابیم و برخلاف مشاور که با دانش خود به ما کمک می‌کند تا به موفقیت برسیم، کوچ در کنار ما قرار دارد و کمک می‌کند تا خودمان نقاط قوت و ضعفمان را بیابیم. تا با بکار گیری نقاط قوتمان بتوانیم دستاوردهای مطلوب‌تری ترسیم کنیم. 

کوچ به ما کمک می‌کند پتانسیل‌های ناشناخته خودمان را بشناسیم و بهترین عملکرد را بکار ببندیم. کوچینگ به رشد ما در زمینهٔ انضباط فردی، اقدام گرایی، مسئولیت‌پذیری، مثبت اندیشی و اعتمادبه‌نفس کمک می‌کند.
کوچینگ دارای گرایش‌های مختلف است که از آن دسته می‌توان به بیزینس کوچینگ، کوچینگ اجرایی، کوچینگ عملکرد، کوچینگ رهبری، کوچینگ زندگی، کوچینگ سلامت، کوچینگ شغل، کوچینگ ثروت، کوچینگ رشد معنوی، کوچینگ مالی، کوچینگ تحصیلی، کوچینگ روابط و کوچینگ ورزشی اشاره کرد.

از گرایش‌های کوچینگ فعال در زمینهٔ صنعت ساختمان می‌توان به کوچینگ تحصیلی، کوچینگ رهبری، کوچینگ بیزینس، کوچینگ عملکرد، کوچینگ شغل، کوچینگ مالی و کوچینگ اجرایی اشاره کرد.
یک کوچ، باتجربه و دانش خود می‌تواند به افراد مختلف و فعالان حوزه ساختمان کمک کند تا راه و مسیر موفقیت خود را پیدا کرده و با شناختن نقاط قوت خود و همچنین اولویت‌بندی ارزش‌های خود به اهداف و چشم‌اندازهای خود دست یابند. علاقه‌مندان به رشته‌های مهندسی فعال در حوزه ساختمان با داشتن یک کوچ درزمینهٔ تحصیلی می‌توانند در انتخاب رشته و پیمودن مسیر کسب علم و دانش راحت‌تر تصمیم‌گیری کنند و در ادامه با داشتن کوچ‌های مرتبط در زمینهٔ کاری پله‌های رشد و ترقی را سریع‌تر طی نمایند.

تأثر داشتن کوچ در زمینه‌های مختلف بر زندگی افراد کاملاً مشخص است. افراد شناخته‌شده‌ای در سطح جهان از داشتن کوچ بهره برده و به موفقیت‌های زیادی در زندگی شخصی کاری خود رسیده‌اند. هسته کوچینگ اکتشاف، انتخاب و آگاهی است. کوچینگ راه ورود به دنیای موفقیت است. در ادامه به معرفی کوچینگ درزمینهٔ ساختمان می‌پردازیم.

 

بیزینس کوچینگ در زمینهٔ ساختمان
در زمینهٔ بیزینس کوچینگ در حوزه ساختمان می‌توان به این نکته اشاره داشت که شما به‌عنوان مهندس یا فردی که در این زمینه فعالیت می‌کنید اگر از کوچ که در این زمینه سابقه فعالیت داشته کمک بگیرید می‌توانید با درک بهتر و اعتماد بیشتری با او همگام شوید، ازاین‌رو نیاز به داشتن کوچ در هر زمینه کاری می‌تواند باعث سرعت گرفتن در پیمودن مسیر موفقیت باشد.
گاهی افراد چیزهای بیشتری از زندگی می‌خواهند: آرامش ذهنی بیشتر، امنیت بیشتر، اثرگذاری بیشتر در کار، گاهی هم چیزهای کمتر می‌خواهند: فشار مالی کمتر، سردرگمی کمتر، تنش‌های کمتر و به‌صورت کلی برای بهتر شدن زندگی خود به کوچینگ روی می‌آورند. می‌خواهند خواسته‌های بیشتری را محقق کنند و توازن بهتری داشته باشند یا برای رسیدن به خواسته‌هایشان دست به اقدامی متفاوت بزنند. دلیلش هر چه باشد در فرایند کوچینگ به آن جامه عمل پوشانده می‌شود. کوچ‌ها با ارائه چشم‌اندازی از احتمالات ممکن و با تعهدشان به تجربیات متحول کننده، یک نقش بسیار کلیدی ایفا می‌کنند. کوچی‌ها اغلب در زندگی‌شان می‌خواهند به بیشتر موارد پاسخ مثبت بدهند، بدون اینکه با پس زدن موارد دیگر در زندگی‌شان برایش جا باز کنند این تکانه به احساسی مضمحل کننده می‌انجامد و ترتیب زندگی از حالت توازن خارج می‌شود.

 

داشتن کوچ رهبری در زمینه‌های مختلف تأثیرگذار است 
در حوزه ساختمان یک رهبر (مدیر) می‌تواند با شناخت و توانایی‌های خود تیم موردنیاز خودش را تشکیل داده و با دانش کوچینگ، در انتخاب افراد تیم بهترین تصمیم‌ها را گرفته و باعث رشد و ارتقای پرسنل و نیروهایش باشد و در شناساندن ارزش‌های آن‌ها بهترین کمک را به برساند و با این کار باعث پیشرفت و رسیدن به موفقیت آن‌ها و پروژه شود. 
بسیاری از نیروهای کار شاغل در حوزه ساختمان دارای استعدادهای پنهان و بالقوه می‌باشند که یک مهندس یا مدیر آشنا به فرآیند کوچینگ می‌تواند این استعدادها را شناسایی و با راهنمایی‌های خود، استادکارهای نخبه، مهندسین حرفه‌ای و نیروی کار زبده را پرورش دهد، که باعث پویایی صنعت ساختمان در زمینه‌های مختلف گردد.

 از طرف دیگر یک کوچ می‌تواند با نشان دادن ارزش‌های افراد باعث تغییر شغل آن‌ها شود و می‌توانند راه را برای بکار گیری استعدادهای علاقه‌مند در حوزه کارهای ساختمانی باز کند. چه‌بسا افراد زیادی هستند که به علت نیاز مالی وارد حوزه کارهای ساختمانی شده و با بی‌انگیزه بودن باعث وارد شدن لطمات و خسارت به پروژه‌های ساختمانی می‌شود درصورتی‌که با راهنمای یک کوچ می‌توانند در مسیر دیگری موفق‌تر و کارآمدتر باشند.
هر فردی برای دستیابی به موفقیت و اهداف خود نیاز دارد در تمامی ابعاد رشد کند. توسعه فردی که بر پایه شناخت فرد از خودش است پایه و اساس همه این موفقیت‌ها است. کوچینگ برای صنعت ساختمان می‌تواند راه‌حل این مشکل باشد. خواه سازنده باشید، یا پیمانکار، نبرد روزانه برای دستیابی به پیشرفت ملموس می‌تواند یک پیشنهاد بدون برد به نظر برسد. 

برای یافتن پاسخ به کجا می‌توانید مراجعه کنید؟ راه‌حل متعارف، صاحبان مشاغل را به کار سخت‌تر و طولانی‌تر سوق می‌دهد، اما صاحبان کسب‌وکار عاقل می‌دانند که چه زمانی باید دست‌به‌کار شوند و کمک بگیرند. زمان‌هایی در چرخه عمر هر کسب و کار وجود دارد که منابع محدود خود را بیشتر می‌کند. فرایند کوچینگ می‌تواند به صاحبان مشاغل فعال در صنعت ساخت‌وساز در سراسر جهان کمک می‌کند تا با ترسیم مجدد اهداف، دستیابی به رشته‌های کلیدی کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری برای موفقیت و سودآوری بلندمدت تلاش کنند. داشتن یک کوچ می‌تواند در شناخت پتانسیل‌های درونی به فرد کمک کند.
طبق تحقیقات صورت گرفته در ایالات‌متحده نرخ بازگشت سرمایه در ازای استفاده از کوچینگ در کسب و کارها به‌طور میانگین 600 درصد است. یعنی به ازای هر یک میلیون هزینه‌ای که صرف کوچینگ در کسب و کار می‌شود 6 میلیون بازگشت سرمایه داریم. 

این موضع نشان از تأثیر قابل‌توجه کوچینگ بر بیزینس و حتی بر زندگی افراد دارد. طبق آماری که توسط ICF منتشر شده است کوچینگ در کسب و کار نیز تأثیر به سزایی داشته است چنانچه تا 70 درصد افزایش بهره‌وری، تا 60 درصد بهبود مدیریت کسب و کار تا 57 درصد بهبود مدیریت زمان و تا 67 درصد تعادل کار و زندگی و 72 درصد افزایش مهارت‌های ارتباطی منجر شده است. همه موارد فوق نشان از نقش مهم و ضروری کوچینگ در روند زندگی و کسب و کار ما را نشان می‌دهد. این مهم به‌عنوان راه‌حل تأثیرگذار برای بهبود وضعیت صنعت ساخت‌وساز در کشور ما می‌تواند دریچه‌ای رو به فردایی بهتر برای متصدیان این حوزه باشد.

 امید است با تربیت نیروی متخصص و توسعه و بروزرسانی آموزش‌های کوچینگ به‌صورت اختصاصی در زمینه‌های کاری اقتصادی مترقی و فعال و پویا داشته باشیم. برای هر کسب و کار ساختمانی، صرف‌نظر از اندازه، پاسخ‌هایی برای دستیابی به نتایج موفقیت‌آمیز وجود دارد، کوچینگ به شما کمک می‌کند تا راه‌حل‌هایی را برای چالش‌های پیش روی خود کشف کنید.
 تجربه، یک کالای قیمتی است اما زمانی که با فرآیند کوچینگ ترکیب شود، به کاتالیزوری برای موفقیت بلندمدت تبدیل می‌شود.

نویسنده: جناب آقای حامد حسینی از دانش پذیران دوره چهارم تربیت کوچ حرفه‌ای کسب و کار ویدان


 

نظرات کاربران
ارسال نظر
شما هم دیدگاه، تجربه یا سوالتان را بنویسید