کوچینگ عملکرد در زندگی و کسب و کار

  • 2 سال پیش
  • مقاله‌های کوچ‌ها
  • 8 دیدگاه
  • 446
کوچینگ عملکرد در زندگی و کسب و کار

کوچینگ عملکرد دیگر یک عبارت ناآشنا نیست و همراه با مدیریت عملکرد رواج یافته است. یکی از عوامل خیلی مهم در موفقیت یک سازمان به نحوه عملکرد و میزان کارایی کارکنان آن سازمان برمی‌گردد. مؤلفه‌هایی مانند کیفیت محصولات و خدمات، همچنین میزان بهره‌وری که نیروی انسانی نقش مهمی در آن‌ها دارد به‌صورت مستقیم بر سودآوری اثر می‌گذارند.
همان‌قدر که بررسی جزییات صورت‌های مالی در یک شرکت اهمیت دارد، بررسی عوامل مؤثر بر عملکرد پرسنل نیز بسیار مهم است. بهبود عملکرد و توسعه قابلیت‌های افراد باعث موفقیت پایدار شرکت‌ها شده که لازمه آن مدیریت یکپارچه عملکرد کارکنان و داشتن استراتژی مشخص برای آن است.

مدیریت عملکرد فرآیندی است که در آن عملکرد افراد و تیم‌ها اندازه‌گیری و شناسایی شده و با اهداف سازمان همسو می‌گردد. برای پیاده‌سازی چنین فرآیندی می‌بایست هدف‌گذاری مناسبی از سوی مدیران ارشد شرکت‌ها صورت گیرد و از افراد حرفه‌ای و متخصصین منابع انسانی جهت مشاهده هرچه بهتر عملکرد کارکنان کمک گرفت.
ارائه بازخورد مستمر برای بهبود عملکرد کارکنان و هم‌راستا کردن آن با اهداف سازمان مهم‌ترین کاری است که متخصصین در جلسات یک یا چند نفره انجام می‌دهند.

کوچینگ عملکرد یک فرایند است که در آن یک فرد (به‌عنوان کوچ) برنامه توسعه و عملکرد فرد دیگری را تسهیل می‌کند تا فرد دیگر بتواند شاهد تغییرات مثبت در زندگی فردی یا شغلی خود باشد. کوچینگ عملکرد هم برای مدیران اجرایی و هم کارکنان، موجب ایجاد یک توازن کامل بین اهداف حرفه‌ای و توسعه فردی افراد می‌شود.
درک اینکه چگونه افکار و رفتارها تحت تأثیر احساسات، روابط و شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند، می‌تواند یک ابزار مؤثر برای افزایش عملکرد افراد در سازمان باشد.
کوچینگ عملکرد مشاوره نیست و مکانیزمی برای انتقال تجربیات و نظرات کوچ به فرد دیگر ندارد. بلکه در یک رابطه پایدار افراد با کوچ، به شناخت بهتر خود رسیده و موفق به بهبود عملکرد خود می‌شوند.


چطور بفهمیم که به کوچینگ عملکرد نیاز داریم؟
اگر سؤالات زیر را از خود می‌پرسید، در آن صورت یک کوچ عملکرد می‌تواند کمک شایانی برای شما باشد: - آیا در تصمیم‌های خود مردد و سردرگم هستید؟ - نیاز دارید تا شاهد بازدهی بیشتری باشید؟ - آیا برای رسیدن به اهداف خود مشکل دارید؟ - آیا برای ادامه یک کار چه در زندگی فردی و چه در زندگی شغلی خود انگیزه کافی ندارید؟ - احساس می‌کنید که به‌اندازه کافی نسبت به استعدادها و توانایی‌های خود شناخت ندارید؟

 

کوچینگ عملکرد چطور می‌تواند به کسب‌وکارها و شرکت‌ها کمک کند؟
کوچینگ عملکرد هم برای مدیران اجرایی و هم کارکنان، موجب ایجاد یک توازن کامل بین اهداف حرفه‌ای و توسعه فردی افراد می‌شود. درک اینکه چگونه افکار و رفتارها تحت تأثیر احساسات، روابط و شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند، می‌تواند یک ابزار مؤثر برای افزایش عملکرد افراد در سازمان باشد. - اما همه چیز در مورد افزایش عملکرد نیست، کوچ‌ها می‌توانند به‌صورت خاص به برخی مسائل شایع و زیان‌بار همچون غیبت بی‌رویه برخی کارکنان، فرسودگی و استرس کارکنان رسیدگی نمایند. حمایت از کارکنان برای حفظ بهره‌وری بعد از تغییرات سازمانی ناشی از ادغام، جذب یا انفصال نیروها.

 

چطور می‌توانید در همکاری با یک کوچ عملکرد بیشترین اثربخشی را شاهد باشید؟
برای دستیابی به پتانسیل‌های واقعی خود برنامه‌ریزی کنید. - اهداف عملی و قابل‌دستیابی تعیین کنید. - برای ایجاد مهارت‌های جدید اقدام کنید. - نقاط قوت خود را شناسایی کرده و آن‌ها را به حداکثر برسانید. - ابزارهایی برای غلبه بر نقاط ضعف ایجاد کنید. - تلاش کنید درک بهتری از خواسته‌ها، نیازها و خواسته‌های خود بسازید. - به شناسایی بهتر احساس دیگران و واکنش‌های آن‌ها در قبال خود بپردازید. - به توانایی دست پیدا کنید که بتوانید به‌طور مؤثرتری الهام‌بخش تیم خود باشید و آن‌ها را به‌سوی موفقیت سوق دهید. - بر رفتارهای منفی و فرایندهای فکری منفی خود که می‌توانند سد راه موفقیت شما باشند، غلبه کنید.


تأثیرات کوچینگ عملکرد در زندگی و کار افراد چیست؟
افزایش رضایت از زندگی (شغلی و فردی) - بهبود روابط - تعادل میان کار و زندگی - افزایش خودباوری و اعتمادبه‌نفس - بهبود فرآیندهای کاری - افزایش مشتری و درآمد – در کل دستاوردهای شما افزایش می‌یابد.

نویسنده: جناب اقای ابوالفضل ایرانی از دانش پذیران دوره چهارم تربیت کوچ حرفه‌ای کسب و کار ویدان
 

نظرات کاربران
ارسال نظر
شما هم دیدگاه، تجربه یا سوالتان را بنویسید